Climbia BPO | Transferim i shërbimeve të biznesit në Shqipëri!

Ndihmojmë bizneset duke ofruar zgjidhje të vlefshme dhe të shkallëzueshme që kontribuojnë në zhvillim dhe të ardhura. Transferim sherbimeve te biznesit ne Shqiperi. -Climbia BPO | Business Process Outsourcing Albania

4.9/5 rating

What we do

0 +
Punonjës

Në 3 zyra në Shqipëri dhe SHBA

0
Gjuhë

English, Albanian, French Italian, German

Solutions for every industry

Transfero sherbimet e klientit tek Climbia BPO: Zgjidhje e sigurt dhe cilësore!

Rrisni tani kënaqësinë e klientëve tuaj duke kontraktuar ekipin tuaj mbështetës. Na kontaktoni dhe kuptoni informacione të mëtejshme mbi Transferimin e Procesit të Biznesit në Shqipëri. 

Kush është Climbia BPO?

Climbia BPO is a company that provides supporting and operating telephone services. Dedicated to Business Process Outsourcing in Albania. It was founded in 2017, and at the moment it is operating in 3 locations – HQ Office in Durres, AL, Satellite Offices in Tirana, AL, and Miami, FL. We have 5 years of expertise in providing excellent customer service to third parties 24/7/365, in 5 languages – English, Albanian, Italian, French, and German, with an average of 1800 calls handled daily, 3000 emails, 200+ tickets, 40+ agents online, and 98% satisfaction rate.

Ekipi ynë i specialistëve të mbështetjes, i cili përbëhet nga më shumë se 80 punonjës të brendshëm në të tre zyrat dhe më shumë se 30 punonjës në distancë sipas kërkesës për kërkesa të veçanta aftësish, mbulon të gjitha kanalet e mundshme të komunikimit.

Ne jemi të kënaqur me profesionalizmin tonë dhe shërbimin empatik ndaj klientit. Ne jemi të vetëdijshëm se çdo kërkesë e klientit ka nevojë për një zgjidhje të shpejtë. Kompania jonë u ka shërbyer 380+ klientëve në mënyrë të përkushtuar, si dhe më shumë se +30 fushata afatgjata, të përfunduara me sukses dhe në vazhdim.

Climbia BPO serves 12 countries and is pleased to partner with Amazon, ServiceNow, Sodexo, AmCham, Enel, Zalando, Colliers, and many more fantastic organizations  You can contact us now, dhe ne me kënaqësi do t'u përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja dhe do t'u japim zgjidhje të gjitha kërkesave dhe problemeve tuaja.

Transferoni shërbimin ndaj klientit si një çelës për zhvillimin

Outsourcing is becoming a prevalent practice as the advent of the Internet has allowed global communication to thrive. If you need external support solutions, such as outsourced phone support then you are in the right place. The question is: Which are the advantages of collaborating with a customer service outstanding provider, similar to Climbia BPO.

Transferimi i shërbimit ndaj klientit është më i lirë se çdo pakete "in-house"

Punësimi i një stafi mbështetës, operatorëve të shërbimeve telefonike dhe ndërtimi i një strategjie mbështetëse të nivelit të lartë brenda strukturës së kompanisë suaj ka një kosto mjaft të lartë. Është shumë më mirë të përqendroheni në axhendën e qëllimit të biznesit tuaj dhe të lini një ekip të jashtëm të mbështetjes së klientit të kujdeset për përdoruesit tuaj. Kjo do t'ju sigurojë një kosto më të ulët.

Ofrohet më shumë mbulim

Climbia BPO ofron mbulim të plotë të mjeteve tuaja të preferuara të komunikimit (telefonat, bisedat, emailet). Për më tepër, kompania jonë është plotësisht e integruar me sistemet më të njohura të bisedës dhe telefonisë, gjë që i bën shërbimet tona fleksibël për t'iu përshtatur të gjitha nevojave të biznesit tuaj.

Climbia BPO kujdeset për konsulentët tuaj të suportit

Climbia Enterprise kujdeset për trajnimin (bazuar në njohuritë e klientëve tanë që ne mund t'i ndihmojmë ata të zhvillojnë) e konsulentëve të suportit që janë më të përshtatshëm për nevojat tuaja specifike. Ju si klientë mund të përfshiheni në këtë proces nëse dëshironi!

Ne ofrojmë një mbështetje shumëgjuhëshe

Climbia BPO offers 5 Language Support. At the same time, we are prepared in order to expand our company with more professionals in this field.

Koha e shkurtër e përgjigjes

Ne kujdesemi për kërkesat e klientëve tuaj dhe i përmbushim ato në një periudhë të shkurtër kohore.

Përqendrimi ndaj klientit

We come up with supreme customer service support solutions. It is our main aim. In this case, our company is obligated to guarantee outstanding customer care with outsourcing solutions.

Biseda të sigurta

Nuk duhet të shqetësoheni për sigurinë dhe sigurinë e të dhënave tuaja. Ne i mbajmë të gjitha bisedat tuaja të sigurta dhe përmbushim të gjitha fushat kryesore të sigurisë.

Çfarë ofron Climbia BPO?

  • Mbështetje për Mbulimin 24/7/365
  • 5 Languages
  • Shërbim i denjë
  • Shërbimi mbështetës i përkushtuar dhe i ndarë
  • Analiza e performancës së biznesit tuaj në mënyrë të vazhdueshme
  • Ekspertiza e Evolucionit të Markës
  • Më shumë se 30 punonjës në distancë sipas kërkesës për kërkesa të veçanta aftësish
  • More than 80 In-House Employees Across all Three Offices5

Pyetje të shpeshta.

Për të marrë përgjigjen më të shpejtë për çdo pyetje, thjesht na kontaktoni dhe pyesni çdo gjë.

One of the most important services, is considered the support of our customers. The service is addressed exclusively to the people who have chosen us and concerns everything we have implemented for them. Finally, there is the choice of consulting service to anyone interested. Customer support has a range of services which are consisted of the assistance and answers of the purchasement or usage of a product or service.

Në Climbia BPO, ne kemi një ekip të përkushtuar

dhe ekspertë të shërbimit ndaj klientit për të ndihmuar biznesin tuaj të tregtisë elektronike të rritet dhe të zgjerohet globalisht. Për të ndihmuar në zgjerimin e biznesit tuaj në internet, profesionistë të trajnuar në terren janë të gatshëm të përballojnë çdo sfidë, të trajtojnë shërbimin dhe kërkesat e përgjithshme të klientit, të anulojnë porositë, të lëshojnë rimbursime, të përditësojnë adresën, të menaxhojnë kthimin dhe shumë më tepër. Na kontaktoni tani në [email protected], and we will answer any further questions that you have.

Although the in-house customer support team looks very attractive and suitable for a business, more and more companies are turning to outsourcing practices these days. In the IT industry, the “outsourcing” of certain tasks means assigning them to an external partner (whether a company or a freelancer) who is usually more economical and has more experience in performing a particular task. This way you complete the work and free up some time for more urgent manners. Not to mention that outsourcing service can also allow you to save a lot of resources, as it gives you the opportunity to hire experts from all over the world.

The prices depend on the size of the team, the number of the languages that you need to be supported, the hours that your job opperates and whether if you prefer a dedicated or shared team of consultants. You will not know the exact prices until you decide on the choice of contractor and announce your terms.

We are proud to have Google as our partner

See how easy it is to get started

sqAlbanian